Burse - Fonduri mutuale

Noii proprietari ai Polsib fac ofertă de preluare de 3,6 mil. lei pentru minoritari

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Ioana Tudor

07.11.2014, 00:00 124

Firma arădeană de dezvoltare imobiliară Best Mixt Team Buildings începe săptămâna viitoare o ofertă publică de preluare a pachetului de 20,1% din capitalul Polsib Sibiu (simbol bursier POLS) care îi lipseşte pentru a deţine controlul integral al fostei edituri. Best Mixt oferă acţionarilor minoritari un preţ de 44 lei pe acţiune, iar întregul pachet vizat valorează circa 3,6 milioane de lei. Preţul stabilit în ofertă este cu 10% mai mare decât cel la care s-au tranzacţionat cel mai recent titlurile Polsib.

Oferta publică de preluare obligatorie se va derula între 11 noiembrie şi 2 decembrie şi va fi intermediată de firma de brokeraj IFB Finwest. La începutul lunii septembrie, Editura Teora din Bucureşti a vândut întregul pachet de acţiuni de 79,8% deţinut la Polsib către Best Mixt Team Buildings, o firmă cu sediul într-un apartament din Arad, înfiinţată anul acesta.

Teora a încasat 14,4 mil. lei (3,2 mil. euro) pentru acţiunile editurii. Acţionarii Polsib au hotărât recent schimbarea domeniului de activitate de la tipărirea cărţilor la dezvoltare imobiliară şi desfiinţarea librăriei editurii. Acţionarii se vor reuni din nou pe 17 noiembrie pentru a decide asupra a trei variante de fuziune a societăţii în calitate de entitate absorbită, una dintre propuneri fiind absorbţia fostei edituri de către dezvoltatorul imobiliar Imotrust. Acţiunile Polsib, listate pe RASDAQ, s-au tranzacţionat cel mai recent pe 5 noiembrie la preţul de 40 lei/unitate. La această referinţă, compania are o capitalizare de 16,4 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO