Burse - Fonduri mutuale

NN Pensii şi-a majorat cu 28% numărul de acţiuni la MedLife în T2/2021 la o investiţie de 284 mil. lei. Achiziţii şi la Transgaz (14%), Romgaz (2%), Petrom şi intrare la TTS

Andreea Pipernea, CEO, NN Pensii: În ţări emergente sau de frontieră, cum este România, infrastructura medicală privată este un domeniu cu potenţial de creştere pe termen lung având în vedere cererea susţinută pentru aceste servicii. Perspective similare observăm şi pentru emitenţii din sectorul energetic care oferă expunere pe fondul revenirii cererii şi a preţurilor la energie, tendinţă care se observă atât la nivel local cât şi la nivel mondial.

Autor: Liviu Popescu

11.10.2021, 08:55 381

17 investiţii la Bursa de la Bucureşti în valoare totală de 6,6 miliarde de lei l Deţineri din capitalul social precum 13% la MedLife, 9% din Banca Transilvania, 5,3% din BRD, 4,4% din Petrom Pe plan extern, 5 investiţii în acţiuni în valoare totală de 575 mil. lei.

NN Pensii, administrator al celui mai mare fond de pensii private Pilon II din România, a majorat cu 28% numărul de acţiuni pe care le avea la MedLife (M) pe parcursul celui de-al doilea trimestru din 2021 şi a cumpărat şi la câteva companii din energie, în special Transgaz (TGN), arată datele ZF.

Astfel, deţinerea în capitalul social al furnizorului de servicii medicale private a urcat în trei luni de la aproape 10% la circa 12,8%, adică la o investiţie de 284 mil. lei la final de iunie 2021, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza raportărilor NN Pensii şi ale preţurilor de tranzacţionare MedLife. În T2 acţiunile MedLife s-au apreciat de la 10,5 lei la 16,7 lei pe o Bursă în creştere cu 6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO