Burse - Fonduri mutuale

NN Pensii, cel mai mare administrator de pensii private din România, îşi caută director de investiţii după ce Cristian Popa a intrat în boardul BNR

NN Pensii, cel mai mare administrator de pensii private...

Autor: Liviu Popescu

09.07.2019, 07:47 883

NN Pensii, cel mai mare administrator de pensii private din România, cu circa 19 miliarde de lei active nete în cazul fondului de pensii privat Pilon II şi aproximativ 2 milioane de clienţi, îşi caută un nou director de investiţii după ce Cristian Popa, 32 de ani, a intrat în consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR), fiind susţinut de Uniunea Salvaţi România (USR).

“Procesul de recrutare pentru poziţia de Chief Investment Officer va începe în perioada următoare, conform politicilor şi procedurilor standard de recrutare ale NN şi în linie cu cerinţele Autorităţii de Supraveghere Financiară în acest sens”, a transmis NN Pensii la solicitarea ZF.

Cristian Popa era director de investiţii al NN Pensii din februarie 2018, anterior el fiind director de investiţii la NN Asigurări. El a venit la NN Pensii în locul lui Adrian Tănase, care a preluat funcţia de director general al Bursei de Valori Bucureşti (simbol bursier BVB), operatorul pieţei de capital din România.

Fondul de pensii administrat privat NN Pensii este cel mai mare din rândul celor şapte fonduri Pilon II din România, iar la finele anului 2018 avea investiţii de 2,4 miliarde de lei la bursa românească, din care cea mai mare parte, respectiv 540 milioane de lei, erau la Banca Transilvania. Potrivit datelor agrate de ZF, NN Pensii este acţionar la 15 companii listate la Bucureşti, printre care Petrom, Fondul Proprietatea, Romgaz. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO