Burse - Fonduri mutuale

NN, liderul pieţei de asigurări de viaţă din România, şi integratorul de servicii medicale private MedLife anunţă un parteneriat strategic pentru sănătate şi dezvoltarea de noi soluţii pentru clienţii corporate

NN, liderul pieţei de asigurări de viaţă din...
11.07.2022, 14:52 243

NN, liderul pieţei de asigurări de viaţă din România, şi MedLife (simbol bursier M), liderul pieţei de servicii medicale private din România, au anunţat încheierea unui parteneriat strategic care va pune bazele unor noi sinergii între serviciile private de sănătate şi asigurările medicale în scopul creşterii calităţii vieţii pacienţilor din România.

NN şi MedLife şi-au propus să dezvolte noi soluţii de asigurări şi de abonamente medicale, prin care vor oferi pachete integrate pentru sănătate companiilor şi angajaţilor lor. Acestea vor cuprinde opţiuni complete de îngrijire medicală, facilitând accesul atât la servicii de prevenţie, prin analize, tratament şi consult în regim ambulatoriu sau de urgenţă, dar şi acoperire pentru spitalizare şi intervenţii chirurgicale, în cazul unor situaţii neprevăzute, conform unui comunicat de presă al NN.

Prin acest parteneriat, companiile care deţin abonamente medicale MedLife vor putea beneficia de soluţii de asigurare dedicate, cu acoperiri extinse pliate pe nevoile angajaţilor, şi vor putea oferi astfel echipei o soluţie completă pentru protejarea sănătăţii, ca parte a pachetului de beneficii extra salariale.

„O asigurare bună de sănătate ajută oamenii să se concentreze pe ceea ce contează cel mai mult atunci când apare o problemă medicală şi să beneficieze de tratamentul de care au nevoie în spitalul sau clinica unde îşi doresc, fără să se gândească la bani. Parteneriatul cu MedLife este un pas extrem de important, prin care continuăm să fim alături de clienţi aşa cum au nevoie şi să le oferim acces la servicii de spitalizare şi tratament de calitate într-o reţea extinsă de centre medicale, cu costuri acoperite direct de NN”, spune Gabriela Lupaş-Ţicu, Chief Marketing & Operations Officer la NN.

MedLife operează cea mai extinsă reţea de unităţi medicale private din România, cu peste 500 de locaţii proprii, care înseamnă 230 clinici, 15 spitale generale şi specializate, peste 200 de puncte de recoltare, peste 20 de farmacii, centre stomatologice şi laboratoare, la nivelul întregii ţări.

„Facem un pas important şi în ceea ce priveşte dezvoltarea segmentului corporate, acolo unde în prezent avem cea mai mare bază de angajaţi cărora le facilităm servicii de prevenţie şi profilaxie, respectiv un portofoliu de 768.000 de abonaţi din 8.000 de firme. În cadrul acestei colaborări, vom dezvolta noi soluţii pentru sănătate, complementare abonamentelor medicale, prin care vom ajuta companiile să aibă şi mai multă grijă de sănătatea angajaţilor lor, atât prin prevenţie şi monitorizare, cât şi în cazul unor situaţii mai grave, neprevăzute”, a declarat Mirela Dogaru, Director Comercial MedLife Group.

NN şi MedLife vor anunţa noile soluţii pentru sănătate odată cu lansarea oficială, planificată în toamna acestui an, se arată în comunicat.

Prezente pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti, acţiunile M s-au depreciat cu circa 20% în 2022, însă au crescut cu 14,5% în ultimele 12 luni. Conform datelor BVB, compania are o valoare de piaţă de 2,5 miliarde de lei şi este deţinută în proporţie de 15,% de Mihail Marcu, urmat de Mihaela Gabriela Cristescu, (14%), Fondul de Pensii Administrat Privat NN/NN Pensii (12,8%) şi Nicolae Marcu (10,5%), restul revenind altor acţionari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO