Burse - Fonduri mutuale

NN Group şi fondurile de pensii administrate de grupul olandez au depăşit pragul de 10% din Banca Transilvania

NN Group şi fondurile de pensii administrate de grupul...

Autor: Roxana Rosu

02.11.2020, 00:00 126

NN Group şi fondurile de pensii administrate de grupul olandez şi-au majorat deţinerea la Banca Transilvania, de la 9,96% la 10,04%.

„Banca Transilvania informează investitorii că, în data de 28.10.2020, am fost notificaţi de faptul că NN Group NV împreună cu Fondul de Pensii Facultative NN Activ (administrat de administratorul de fonduri de pensii facultative NN Asigurări de Viaţă SA), Fondul de Pensii Facultative NN Optim (administrat de administratorul de fonduri de pensii facultative NN Asigurări de Viaţă SA), Fondul de Pensii Administrat Privat NN (administrat de NN Pensii SAFPAP SA), precum şi NN Investment Partners BV au depăşit pragul de deţinere de 10%, deţinând în prezent 10,04% din capitalul social al Băncii Transilvania”, se arată într-un anunţ publicat la BVB.

Raportat la capitalizarea băncii, pachetul deţinut de NN valorează circa 1 mld. lei. Potrivit unor calcule realizate de Ziarul Financiar, la finele lunii iunie SIF-urile şi fondurile de pensii private Pilon 2 erau cei mai mari acţionari ai băncii din Cluj, controlând 36,4% din capital. SIF-urile au ajuns să controleze 18,5% din Banca Transilvania, în timp ce cele şapte fonduri de pensii private Pilon 2 aveau la acea dată 17,9%. Cel mai mare investitor instituţional individual la BT este Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cu un pachet de 8,6%, fiind unul dintre cei mai vechi investitori ai instituţiei de credit de la Cluj şi de asemenea este cel mai mare investitor instituţional din România. 

Banca Transilvania are o capitalizare de 10,9 mld. lei la Bursă, acţiunile depreciindu-se cu 19% de la începutul anului, după tranzacţii de 2,5 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO