Burse - Fonduri mutuale

Nicu Marcu, preşedinte ASF: Piaţa de capital, după anii ’90, a început timid să crească în România, dar în opinia multora nu a crescut cât ar fi trebuit

Nicu Marcu, preşedinte ASF: Piaţa de capital, după...

Autor: Liviu Popescu

09.12.2020, 11:32 129

Nicu Marcu, preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), spune într-o conferinţă de presă că piaţa de capital din România a început timid să crească după anii ’90, doar că în opinia multora nu a crescut cât ar fi trebuit.

“Piaţa de capital după ’90, timid, a început să crească, dar în opinia multora nu a crescut cât ar fi trebuit. Poate că şi ASF avea rolul să determine o creştere mai accelerată a pieţei de capital, oferind active care să fie tentate de către investitori”, spune Nicu Marcu într-o conferinţă de presă organizată miercuri de Autoritate.

“Lichiditate încă este în piaţă şi în acest moment nu sunt destul de multe active astfel încât să se dezvolte piaţă de capital din România, în comparaţie cu vecinii noştri, precum polonezii. În acest sens piaţa de capital deja a făcut un pas important prin trecerea la statutul de piaţă emergentă”, spune Nicu Marcu, care aminteşte şi că ASF împreună cu Bursa de Valori Bucureşti (BVB) – operatorul pieţei de capital – trebuie să definitiveze proiectul Contrapărţii Centrale (CCP).

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO