Burse - Fonduri mutuale

Nici nu stiti ce-ati pierdut: Cinci actiuni au triplat banii pe Bursa

19.10.2009, 23:12 32

Compa Sibiu (CMP), Condmag Brasov (COMI), Rompetrol Rafinare(RRC), Alumil Rom Industry (ALU) si Dafora Medias (DAFR) sunt celecinci actiuni de pe Bursa care au triplat banii investitorilor anulacesta.

Piata a inregistrat una dintre cele mai bune evolutii dinultimii ani, dar cei mai multi investitori, bantuiti inca descaderile drastice de anul trecut, au preferat plasamente sigure,in fonduri mutuale si depozite bancare.

Titlurile producatorului de componente auto Compa Sibiu (CMP) auurcat de 3,5 ori fata de finele anului trecut, reprezentand cea maibuna evolutie de pe Bursa din aceasta perioada.

"Cresterea actiunilor Compa Sibiu se datoreaza perceptiei foartenegative de anul trecut care a dus la o scadere exagerata. Scadereanu a fost justificata si odata cu premisele de crestere alesectorului au revenit. Totusi daca am compara cotatia din acestmoment cu maximul istoric atins de aceste actiuni se afla incadestul de jos", spune Adrian Danciu, seful departamentului deanaliza din cadrul societatii de intermediere Broker Cluj.

Cresteri de peste trei ori au mai adus si actiunileconstructorului de magistrale Condmag Brasov (COMI), controlat deGheorghe Calburean, cu un avans de 237% si respectiv titlurileRompetrol Rafinare (RRC), care au urcat cu 230%.

Actiunile producatorului de profile din aluminiu Alumil RomIndustry (ALU) s-au aflat de asemenea printre castigatoriiperioadei, cu o crestere de peste 3 ori fata de sfarsitul anuluiprecedent.

O alta companie detinuta de Calburean, Dafora Medias (DAFR),specializata in foraj si lucrari de constructii, a inregistrat ocrestere de 194% pe Bursa anul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO