Burse - Fonduri mutuale

NEPI mai face o majorare „fulger“ de 100 mil. euro

NEPI mai face o majorare „fulger“ de 100 mil. euro

Autor: Roxana Pricop

05.08.2014, 00:04 684

Fondul sud-african de investiţii NEPI (simbol bursier NEP), care a ajuns la active de peste un miliard de euro, 90% din portofoliu fiind concen­trate în România, îşi va majora ca­pi­talul cu 100 de milioane de euro pentru finan­ţarea de proiecte imobiliare.

Operaţiunea s-a derulat luni pe bursa sud-africană din Johannesburg sub forma unui plasament privat accelerat şi este a doua derulată de fond în acest an, după ce NEPI a mai strâns 80 milioane de euro de la investitori în luna aprilie.

Oferta de majo­rare a durat mai puţin de 8 ore şi a strâns ordine în valoare de 100 mil. euro, fiind suprasubscrisă făţă de suma de 80 mil. euro oferită iniţial.

„Încasările aferente ma­jorării de capital se vor folosi pentru a finanţa parţial proiectele de dezvoltare exis­tente, precum şi po­ten­ţiale oportunităţi de achiziţii şi dez­vol­tări“, potrivit unui co­municat emis pe bursă.

Acţiunile NEPI se tranzacţionează pe trei burse: pe cea din Africa de Sud, pe sistemul alternativ de la Londra şi pe bursa de la Bucureşti. Fondul are o capitalizare de 7,2 mld. lei.

NEPI are în prezent în lucru câte o clădire de birouri în Cluj şi Timişoara, un centru comercial la Târgu-Jiu, pre­cum şi alte două proiecte de retail în Bucureşti, valoarea cu­mu­lată a acestor in­vestiţii ridicându-se la aproape 300 de mi­lioane de euro. Recent, fondul a cum­părat un teren de 7,4 hec­tare în Piatra-Neamţ, unde va dezvolta un centru comercial de 29.000 de metri pă­traţi şi a preluat restul de 30% din pro­iec­tul Mega Mall Bucureşti. Fondul a avut în ultimii ani o campanie extrem de agre­sivă de investiţii în piaţa imobiliară lo­cală şi în cele mai multe cazuri a finan­ţat din fonduri proprii dezvoltarea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO