Burse - Fonduri mutuale

NE Property începe răscumpărarea anticipată a bondurilor de 500 mil. euro de la BVB şi anunţă că vrea o finanţare nouă, de 4 mld. euro

NE Property începe răscumpărarea anticipată a...

Autor: Liviu Popescu

10.01.2022, 17:36 350

NE Property BV, filială deţinută în totalitate de NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de mall-uri din regiunea Europei Centrale şi de Est, a anunţat luni, 10 ianuarie 2022, la Bursa de la Bucureşti începerea unei oferte de răscumpărare a finanţării de 500 mil. euro din 2019, cea cu dobândă de 2,65% şi scadentă în 2023.

Potrivit documentului publicat la Bucureşti, referinţa (benchmark) pentru finanţarea NE este dată de titlurile germane cu scadenţa în aprilie 2023 şi care în prezent are un randament negativ. NP menţionează că spread-ul ofertei de răscumpărare este de plus 0,5 puncte procentuale peste randamentul titlurilor de stat germane pe doi ani.

“Scopul ofertei şi al emisiunii planificate de noi obligaţiuni este, printre altele, de a optimiza şi de a extinde profilul de scadenţă a datoriilor societăţii. Se preconizează că toate obligaţiunile cumpărate de societate în cadrul ofertei vor fi anulate şi nu vor fi reemise sau revândute”, arată NE.

Potrivit raportării de la bursă, la 10 ianuarie 2022, compania a anunţat intenţia de a emite obligaţiuni cu rată fixă denominate în euro în conformitate cu programul său de obligaţiuni garantate pe termen mediu în euro în valoare de 4 mld. euro.

În 2019 NE Property a listat bonduri de 500 mil. euro la o rată de dobândă de 2,65% pe an şi cu maturitatea în mai 2023. Societatea a “pus la bătaie“ 5.000 de obligaţiuni cu o valoare nominală de 100.000 de euro pe titlu pentru refinanţarea datoriilor, finanţarea unor noi proiecte şi achiziţia de proiecte imobiliare.

Potrivit documentului publicat luni la BVB, oferta de răscumpărare este intermediată de Citigroup, ING, J.P. Morgan, Societe Generale, UniCredit Bank.

NEPI Rockcastle este cea mai mare companie imobiliară de retail din regiunea Europei Centrale şi de Est. Grupul deţine în proprietate şi operează un portofoliu de 54 de proprietăţi de retail (fără a include societăţile mixte) în România, Polonia, Slovacia, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Croaţia, Serbia şi Lituania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO