Burse - Fonduri mutuale

NE Property BV, parte a grupului NEPI Rockcastle, a răscumpărat bonduri de 338 de milioane de euro

NE Property BV, parte a grupului NEPI Rockcastle, a...

Autor: Eduard Ivanovici

18.01.2022, 17:41 429

NE Property BV, filială deţinută în totalitate de NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de mall-uri din Europa Centrală şi de Est, a declarat marţi, 18 ianuarie 2022, la Bursa de Valori Bucureşti, că a răscumpărat bonduri de 338 de milioane de euro dintr-un total de 500 de milioane de euro.

Bondurile au scadenţa pe data de 22 mai 2013 şi sunt garantate de NEPI Rockcastle.

Compania a anunţat săptămâna trecută începerea ofertei de răscumpărare a finanţării de 500 de milioane de euro din 2019, cu o dobândă de 2,65%.

„Scopul ofertei şi al emisiunii planificate de noi obligaţiuni este, printre altele, de a optimiza şi de a extinde profilul de scadenţă a datoriilor societăţii. Se preconizează că toate obligaţiunile cumpărate de societate în cadrul ofertei vor fi anulate şi nu vor fi reemise sau revândute”, arată NE.

Conform unei raportări recente la BVB, compania şi-a anunţat intenţia de a emite obligaţiuni cu rată fixă, denominate în euro în conformitate cu programul său de obligaţiuni garantate pe termen mediu în euro, în valoare de 4 miliarde de euro.

NEPI Rockcastle deţine în proprietate şi operează un portofoliu de 54 de proprietăţi de retail (fără a include societăţile mixte) în România, Polonia, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Ungaria, Croaţia, Serbia şi Lituania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO