Burse - Fonduri mutuale

Moştenitorii Malaxa şi Ausnit au vândut acţiuni FP de 160 mil. lei

Moştenitorii Malaxa şi Ausnit au vândut acţiuni FP de...

Autor: Roxana Pricop

09.11.2015, 00:07 2223

Moştenitorii Malaxa şi Ausnit, cei mai mari acţionari privaţi ai Fondului Proprietatea (FP), şi-au redus în octombrie participaţia deţinută la FP de la 6,03% la 4,22% din capital. La un preţ mediu de 0,8 lei/acţiune, pachetul de 1,81% din titlurile FP lichidat de aceştia valorează circa 162 milioane de lei, potrivit calculelor ZF.

Luna trecută, acţiunile FP au crescut cu 3,8%, apreciere peste cea a indicelui BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti. Avansul acţiunilor FP a avut loc pe fondul unor achiziţii de acţiuni derulate de fondul ame­ri­can de hedging Elliott Asso­ciates, cel mai ma­re acţionar al FP cu circa 20% din capital, şi al AGA de con­fir­mare de mandat pentru ma­na­gerul Franklin Templeton.

Nu este exclus ca unul din­­tre cumpărătorii acţiu­nilor vân­dute de moştenitorii Ma­la­xa să fie fondul ame­ri­can de hedging Elliott, având în vedere că partici­paţia fon­du­rilor străi­ne de investiţii a ur­cat cu 2% de la 22,38% din ca­pital pe 8 octombrie la 24,38% din capital la 30 octombrie, potrivit raportărilor oficiale făcute de FP.

Moştenitorii Ausnit au primit acţiuni la Fondul Pro­prie­tatea în anul 2006 în contul combinatului siderurgic Reşiţa con­fiscat de regimul comunist şi care a aparţinut indus­tri­aşului Max Auschnitt. Tot atunci moştenitorii unei alte mari familii de industriaşi, familia Malaxa, au primit acţiuni la Fond în contul uzinelor Faur şi Republica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO