Burse - Fonduri mutuale

Moş Crăciun vine la investitorii TeraPlast: compania distribuie pe 24 decembrie 2020 dividende de 45,3 mil. lei. Randamentul dividendelor din profitul la 9 luni din 2020 este de 6,1%

Finanţe personale

Acţionarii TeraPlast Bistriţa (simbol bursier TRP), pro­ducător de materiale de construcţii controlat de omul de afa­ceri Dorel Goia, au aprobat repartizarea profitului net afe­rent situaţiilor financiare individuale interimare ale TeraPlast, aferente perioadei de nouă luni încheiate la 30 sep­tembrie 2020, respectiv distribuirea unui dividend brut de de 0,026 de lei pe acţiune, potrivit unui raport publicat la bursă.

Potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului de în­chi­dere din sesiunea de vineri, dividendul va asigura investitorilor un randament de 6%. Suma de 45,3 mil. lei va fi plătită pe 24 decembrie, în timp ce 16 decembrie a fost alea­să ca dată de înregistrare a acţionarilor beneficiari, iar pe 15 de­cem­brie va fi ex date. TeraPlast este cea mai performantă acţiune din prima ligă bursieră, cu un avans de 94,8% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 172,2 mil. lei.

În primele nouă luni din 2020, compania a înregistrat un profit net de 60,3 mil. lei la nivel de grup, în urcare cu 80% faţă de cel din aceeaşi perioadă din 2019, în timp ce afacerile s-au majorat cu 14%, la 816 mil. lei, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor din raportul interimar.

Compania cu 739,1 milioane lei capitalizare este deţinută în proporţie de 46,8% de omul de afaceri Dorel Goia, în timp ce Fondul de Pensii Administrat Privat NN Pensii deţine 12,2% din numărul de acţiuni.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.