Burse - Fonduri mutuale

Morgan Stanley: Evitaţi acţiunile şi obligaţiunile americane în 2022 şi căutaţi randamente mai bune în Europa şi Japonia. S&P poate încheia anul viitor cu un minus de 7% faţă de nivelul actual

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

20.11.2021, 19:05 5215

Echipa de strategie a gigantului bancar american Morgan Stanley a declarat că recomandă evitarea acţiunilor şi obligaţiunilor americane anul viitor şi subliniază randamentele mai bune din Europa şi Japonia, potrivit Bloomberg.

Compania crede că nivelul ridicat al evaluărilor şi reducerea ajutoarelor monetare vor îngreuna performanţele activelor americane în 2022, deşi economia se va îmbunătăţi, iar inflaţia se va modera.

Astfel, fundamentele devin mai atractive în Europa şi Japonia, unde băncile centrale vor fi mai răbdătoare şi presiunile inflaţioniste se vor dovedi a fi mai mici, explică strategii în prospectul anual de investiţii.

„Cred că în 2022 va fi vorba de provocări: creşteri economice vs. evaluări ridicate ale companiilor, înăsprirea politicilor monetare, activitatea turbulentă a investitorilor, iar inflaţia va fi mai ridicată decât nivelul cu care s-au obişnuit investitorii. Anticipăm o mulţime de dificultăţi, inclusiv evoluţii negative pe S&P 500, în timp ce randamentele titlurilor americane de stat pe 10 ani se vor plasa cu mult peste contractele forward.

După un an dominat de creşteri neobosite ale pieţelor bursiere şi un selloff al obligaţiunilor, strategii se pregătesc să anticipeze performanţele din 2022, inflaţia continuând să constituie principala temere. Săptămâna trecută, grupul bancar Goldman Sachs a declarat că se aşteaptă la profituri „mai puţin impresionante” pentru activele de risc în condiţiile în care ciclul economic va ajunge la maturitate.

Următoarele trei luni, cele mai bune din punct de vedere istoric pentru bursele din New York

Morgan Stanley crede că S&P va încheia anul viitor la circa 4.400 de puncte, cu aproximativ 7% sub nivelurile actuale ale indicelui bursier. În plus, strategii băncii estimează că randamentele titlurilor de stat pe 10 ani vor ajunge la 2,1% până la finalul lui 2022, de la 1,55% astăzi, 15 noiembrie.

De la începutul anului, S&P este pe plus cu 26.5%. Dow Jones şi Nasdaq au crescut cu 19,4% şi, respectiv, 25%.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO