Burse - Fonduri mutuale

Morgan Stanley a lichidat 3,3% din acţiunile Romcab Tg. Mureş

Morgan Stanley a lichidat 3,3% din acţiunile Romcab Tg....

Autor: Sebastian Tănase

08.04.2015, 00:03 815

Morgan Stanley, colosul de pe Wall Street, a vândut în primul trimestru din 2015 un pachet cumulat reprezentând 3,3% din acţiunile producătorului de cabluri electrice Romcab Târgu-Mureş (MCAB) pentru care a încasat 1,7 milioane de lei. Astfel participaţia Morgan Stanley a scăzut la 11,34% din capitalul Romcab. La ultimul preţ din piaţă, de 7,1 lei/titlu, pachetul de acţiuni MCAB deţinut în prezent de banca americană valorează 7,4 milioane de lei.

Cel mai mare pachet de acţiuni vândut în acest an într-o singură zi a depăşit 52.000 de titluri Romcab, în timp ce preţul mediu de vânzare a fost de 5,8 lei/titlu. Anul trecut banca a lichidat un pachet de 5% din acţiunile Romcab.

Morgan Stanley a rămas blocat pe piaţa RASDAQ, de unde se chinuie de mai mulţi ani să îşi vândă participaţia pe care o deţine la Romcab, după ce în 2007 banca americană a cumpărat prin intermediul firmei de brokeraj HTI Valori Mobiliare, condusă de Daniel Ţepeş, un pachet de 23% din Romcab pentru care a plătit aproximativ 3,7 milioane de euro.

WikiZF: Profilul companieiRomcab Târgu-Mureş

Zoltan Prosszer este acţionarul majoritar al Romcab prin intermediul furnizorului de piese şi accesorii auto Sadalbari Târgu-Mureş şi deţine o participaţie de peste 69%. Pe 24 februarie, acţionarii firmei au aprobat transferul companiei de pe piaţa RASDAQ, ce urmează să se desfiinţeze în octombrie, pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti, la categoria standard.

Acţiunile Romcab s-au apreciat de la începutul anului cu circa 40% şi se tranzacţionează în prezent la 7,1 lei/titlu, preţ la care producătorul de cabluri are o capitalizare de 67,5 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO