Burse - Fonduri mutuale

Moment tensionat pentru industria bancară miercuri. Curtea Constituţională discută obiecţia de neconstituţionalitate a legii conversiei creditelor în franci elveţieni

Moment tensionat pentru industria bancară miercuri....

Autor: Liviu Popescu

16.01.2017, 00:07 1766

Miercuri, 18 ianuarie, are loc şedinţa de plen a Curţii Constituţionale privind obiecţia de neconstituţionalitate a legii conversiei creditelor în franci, ceea ce a determinat ca acţiunile Băncii Transilvania să scadă pe parcursul săptămânii trecute la 2,265 lei, minimul ultimelor cinci luni.

„Aspectul din lege îngrijorător pentru investitori este posibilitatea aplicării legii şi asupra băncilor care au făcut deja conversii în urma negocierilor cu clienţii, aşa cum este cazul Băncii Transilvania”, scrie analistul Ronnie Khreis în raportul Puls Capital, al Intercapital. Banca Transilvania (TLV) a achiziţionat Volksbank, instituţie de credit în top 5 cu cele mai mari portofolii de credite în franci din România.

Pe parcursul săptămânii trecute, acţiunile BRD şi TLV au înregistrat cele mai mari pierderi din compoziţia indicelui BET de 2,6% respectiv de 3,6%, ajungând astfel la corecţii de aproximativ 5% de la începutul anului. Singurii emitenţi din BET care au avut creşteri săptămâna trecută au fost BVB (2,4%) şi Fondul Proprietatea (2,5%). De altfel, acţiunile BVB au atins vineri, 13 ianuarie, maximul ultimelor 13 luni, de 30 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO