Burse - Fonduri mutuale

Mobius obligat de CNVM să vândă din acţiunile la Bursă

Mobius obligat de CNVM să vândă din acţiunile la Bursă

Foto: Andreea Balaurea

Autor: Roxana Pricop

07.11.2011, 18:42 542

Fondurile de investiţii administrate de Templeton Asset Management, divizia de investiţii pe pieţe emergente condusă de Mark Mobius din cadrul grupului Franklin Templeton, şi-au redus participaţia la 4,99% de la 5,85% din capitalul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), principalul operator de piaţă, după ce Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) le-a cerut să respecte încadrarea în prevederile legale.

Potrivit legislaţiei pieţei de capital, nici un acţionar al unui operator de piaţă nu poate deţine, direct sau indirect, mai mult de 5% din totalul drepturilor de vot. Orice achiziţie de acţiuni ale operatorului de piaţă, care conduce la o deţinere de 5% din totalul drepturilor de vot, va fi notificată operatorului de piaţă şi supusă în prealabil aprobării CNVM. Arbitrul pieţei de capital dispune acţionarilor respectivi să-şi vândă, în termen de 3 luni, acţiunile aferente participaţiei în legătură cu care CNVM nu şi-a exprimat acordul.

Cum fondurile administrate de Templeton Asset Management nu au cerut acordul în prealabil de la CNVM pentru a cumpăra acţiuni peste pragul de 5% din BVB, acestea au fost obligate să vândă din acţiuni până sub pragul legal de deţinere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO