Burse - Fonduri mutuale

Misterul Wirecard: Cum de NN Pensii a investit 130 mil. lei într-o companie din Germania care s-a prăbuşit la bursă acuzată de manipularea datelor contabile

Misterul Wirecard: Cum de NN Pensii a investit 130 mil....

Autor: Tibi Oprea

25.06.2020, 10:00 1784

♦ Potrivit datelor agregate de ZF, investiţia NN Pensii la Wirecard apare pentru prima oară în raportul pe al doilea semestru din 2018, respectiv 66 mil. lei, ceea ce corespunde unui număr de 106.500 acţiuni ♦ La final de 2019, NN Pensii avea 130 mil. lei, adică 252.300 acţiuni ♦ Acţiunile Wirecard au scăzut în ultimele cinci şedinţe cu circa 88%.

Cu un fost CEO acuzat de mani­pularea datelor contabile şi care a plătit cauţiunea de 5 milioane de euro pentru a scăpa de arest, dar care este în continuare anchetat, cu 2 miliarde de euro a căror lipsă nu o poate justifica nimeni şi cu o prăbuşire de aproape nouă ori în interval de o săptămână, la 1,5 miliarde de euro, Wirecard devine cel mai mare scandal contabil din Germania.

Acest „dezastru“, după cum îl descrie chiar şeful ASF-ului german, pune presiune pe bursa de la Frankfurt, în special pe investitorii cu expu­nere pe indicele principal DAX, în con­textul în care procesatorul de plăţi electronice Wirecard a înlocuit Commerzbank în structura indicelui în toamna anului 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO