Burse - Fonduri mutuale

Mircea Vescan si-a facut cadou actiuni de 270.000 euro la Armax Gaz

Mircea Vescan si-a facut cadou actiuni de 270.000 euro la Armax Gaz

Mircea Vescan, directorul general al Armax Gaz Medias

26.08.2009, 18:26 742

Directorul general al producatorului de echipamente pentru industria gazelor naturale Armax Gaz (ARAX), Mircea Vescan, va primi gratuit 78% din actiunile rascumparate de companie de pe Bursa, valoarea pachetului la pretul de piata din prezent, de 0,0764 lei/actiune, ridicandu-se la 1,1 mil. lei (circa 271.000 de euro). In urma acestei operatiuni, participatia lui Vescan in companie va creste cu 2,47%, la 41,9% din capitalul companiei.

"Fabrica isi datoreaza succesul pe care il are astazi exclusiv mie si colectivului de conducere. Noi ne uitam cu jind la salariile gretoase ale celor care lucreaza la stat. De 10 ani stau si sufar pentru ca o companie de talia Armax Gaz ar trebui sa ajunga la proiectele de pe plan intern, nu mai vorbesc de cele de pe extern, dar in schimb acum lucram la 35% din capacitate", a declarat Mircea Vescan, directorul general al Armax Gaz Medias si principalul actionar al societatii.

Un milion de actiuni Armax cu o valoare de piata de 76.400 de lei (18.100 de euro) vor merge la sotia directorului general, Calinita Vescan, care este si director adjunct al Armax Gaz.

Celorlalti 16 membri din conducerea Armax Gaz le revin in total 3,17 mil. de titluri ale companiei, reprezentand circa 0,5% din capitalul societatii.

In total, Armax Gaz a rascumparat de pe piata 19,1 mil. de titluri, care reprezinta 3,16% din capital, pentru care a cheltuit in ultimul an circa 1,55 mil. lei (387.000 de euro). Compania a inregistrat in primul semestru un profit net de 2,03 mil. lei, in scadere cu 32% fata de anul trecut, si afaceri de 23,4 mil. lei, in crestere cu 4%. Anul trecut, Armax a incheiat cu un profit net de 3,1 mil. lei la afaceri de 68 mil. lei.

Vescan spune ca in prezent lupta sa recastige piata romaneasca, compania fiind concurata de firme din Germania si Italia, si ca la ultima licitatie a Transgaz, care a fost zilele trecute, a iesit pe primul loc din punctul de vedere al competitivitatii preturilor practicate, la o distanta de 25% fata de urmatorul clasat. El a precizat ca valoarea contractului este de cateva milioane de euro.

In 2007, Armax Gaz a strans de la actionari 43,5 mil. lei (12,5 mil. euro), bani care s-au dus pe echipamentele de productie ale companiei, o parte importanta ramanand inca in conturile societatii. Dobanzile au generat aproape tot profitul companiei in prima jumatate a anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO