Burse - Fonduri mutuale

Mircea Ursache, vicepreşedinte ASF: TTS Galaţi, Purcari şi alte companii private se listează în 2018

Mircea Ursache, vicepreşedinte ASF: TTS Galaţi, Purcari...

Autor: Răzvan Botea

19.01.2018, 00:07 1591

♦ Adrian Tănase ar putea primi aprobarea ca şef al BVB pe 23 ianuarie.

În 2018 la Bursa de Valori Bucureşti se vor lista mai multe companii private precum transportatorul fluvial şi maritim TTS Galaţi, dar şi producătorul de vinuri Purcari, pentru listarea celei din urmă existând o solicitare în premieră, care aduce piaţa de capital din România mai aproape de piaţa unică europeană, spune Mircea Ursache, vicepreşe­dinte al ASF, supraveghe­torului pieţei de capital, a pensiilor private şi a asigurărilor.

Ursache spune că a luat la cunoştinţă intenţiile mai multor mari companii, exprimate şi în presă, cum este cazul Cris-Tim şi ale căror listări reprezintă nevoia acestora de a se capitaliza, de a se dezvolta. „Avem solicitarea companiei Purcari care reprezintă o premieră printr-o derogare pe care autoritatea din Cipru a dat-o autorităţii române să facă această listare la solicitarea emitentului“, spune Mircea Ursache la emisiunea de business ZF Live.

ZF a scris din toamna anului 2017 că la bursa românească ar urma să ajungă compania TTS, iar săptămâna trecută Purcari şi-a anunţat intenţia de a vinde 49% din acţiuni la BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO