Burse - Fonduri mutuale

Mircea Mihăilescu le-a vândut verilor Duşu 10% din Socep

Mircea Mihăilescu le-a vândut verilor Duşu 10% din Socep

Foto Octav Ganea

Autor: Monica Juganaru - Mediafax, Andrei Chirileasa

17.05.2012, 00:04 1133

Transport Trade Services (TTS), firmă controlată de omul de afaceri Mircea Mihăilescu, a vândut marţi 10% din capitalul operatorului portuar Socep Constanţa (SOCP), printr-o tranzacţie negociată în valoare de 11,8 mi­lioa­ne de lei (2,6 mi­lioane de euro).

Cumpărătorul ac­ţiunilor este producă­torul de BCA Celco Constanţa, deţinut de verii Niculae şi Ioan Duşu, care şi-au majorat astfel participaţia în companie la peste 54%. Ei deţineau anterior un pachet de 31,85% din acţiuni prin intermediul Grup DD şi încă 12,8% prin Celco.

Titlurile au fost vândute la preţul de 0,3457 lei, cu 8,92% peste ultima cotaţie de luni.

Astfel, firma TTS şi-a redus participaţia de la 14,03% la 4,03% din titluri.

Calculat la preţul la care a fost realizat deal-ul, valoarea de piaţă a Socep este de 118,7 milioane de lei (26,7 milioane de euro).

Firma TTS şi-a majorat în septem­brie 2010 partici­pa­ţia la Socep, achi­ziţionând 10,2% din ac­ţiuni de la SIF Ol­tenia (SIF5) pentru circa 3,28 mi­lioane de euro, ajun­gând unul dintre cei mai im­portanţi acţionari.

Firma lui Mircea Mihăilescu a ieşit astfel fără profit de la Socep, vânzând la un preţ apropiat de cel la care a cumpărat acţiunile.

TTS este unul dintre cei mai mari operatori de transport din România în zona transportului naval prin inter­mediul flotei fluviale deţinute de compania Navrom, unde controlează 81% din capital, şi pe segmentul de transport feroviar prin firma Transfer International Spedition (TIS). Grupul mai deţine un operator portuar de mărfuri tip vrac în Constanţa, TTS Operator.

În acţionariatul Socep se regăseşte şi Stere Samara, cu 10,51% din acţiuni.

Socep a anunţat marţi rezultatele financiare înregistrate în primul trimestru. Cifra de afaceri a crescut foarte uşor, la 13,8 milioane de lei, iar profitul net a urcat cu 15%, la 2,3 milioane de lei.

Acţiunile Socep au crescut pe bursă cu 30% în cele două zile anterioare realizării tranzacţiei, după care s-au corectat cu circa 15%. La preţul de ieri, de 0,27 lei/acţiune, capitalizarea companiei este de 20,8 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO