Burse - Fonduri mutuale

Ministrul Virgil Popescu: Romgaz negociază achiziţia participaţiei pe care Exxon o deţine în Marea Neagră. ”Romgaz este interesat să achiziţioneze întregul pachet pe care Exxon îl deţine în Marea Neagră. Romgaz este o companie puternică şi care poate să exploateze cu Petrom în condiţii de egalitate gazele din Marea Neagră”

Ministrul Virgil Popescu: Romgaz negociază achiziţia...

Autor: Liviu Popescu

18.11.2020, 13:27 1079

Romgaz, producător şi furnizor de gaze naturale din România, companie controlată de statul român, negociază achiziţia participaţiei pe care americanii de la Exxon o au în proiectul de explorare din Marea Neagră, spune Ministrul Energiei, Economiei şi Mediului de Afaceri.

“Dacă americanii de la Exxon doresc să iasă din acest proiect de investiţii din Marea Neagră, atunci Romgaz este interesat. În acest moment Romgaz este interesat şi discută să achiziţioneze întregul pachet pe care Exxon îl deţine în explorarea gazelor din Marea Neagră. Romgaz este o companie puternică şi care poate să exploateze cu Petrom în condiţii de egalitate gazele din Marea Neagră”, spune Virgil Popescu, Ministrul Energiei într-o conferinţă de presă.

“Pentru prima dată România face export de gaze naturale pentru că a găsit preţ mai bun în afara ţării. România devine un jucător pe piaţa gazelor naturale, ceea ce ne-am şi propus. Vom face şi deblocarea investiţiilor în Marea Neagră. A fost nevoie de abrogarea OUG 114, am făcut acest lucru”, spune el.

Ştire în curs de actualizare

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO