Burse - Fonduri mutuale

​Ministrul Energiei: Fraţii Micula au încercat să pună sechestru şi pe Romgaz şi pe Hidroelectrica. Mi se pare un uragan într-o ceaşcă de cafea

​Ministrul Energiei: Fraţii Micula au încercat să...

Autor: Tibi Oprea

04.12.2019, 14:13 1446

Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei şi al Mediului de Afaceri, spune că fraţii Micula, care se judecă de mai mulţi ani cu statul român şi care au pus un sechestru pe 22% din Nuclearelectrica şi pe 58% din Conpet Ploieşti, au încercat să pună sechestru şi pe Romgaz şi Hidroelectrica, cele mai valoroase două companii ale statului român, dar decizia a fost ulterior suspendată în Instanţă de Ministerul de Finanţe.

“S-a încercat să se pună sechestru pe mai multe companii, şi pe Romgaz, Hidroelectrica sau Petrom. Mi se pare un uragan într-o ceaşcă de cafea. Vor să ia de la toate companiile aceeaşi sumă. Însă nu Ministerul Economiei şi Energiei are proces, ci Finanţele sunt în litigiu de fond cu ei. Deja a fost câştigat procesul pentru suspendarea executării, iar companiile vor acţiona separat în Instanţă pentru ridicarea sechestrului”, spune Virgil Popescu pentru Ziarul Financiar.

Marţi seară, Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, a anunţat că fraţii Micula au pus sechestru pe 22% din companie, dar că executarea care face obiectul acestui dosar este suspendată provizoriu până la solicitarea cererii de suspendare a executării.

Sechestrul este pus pe valoarea nominală, şi nu pe valoarea de tranzacţionare. Şi în cazul Conpet fraţii Micula au pus sechestru pe întreg pachetul deţinut de stat

Contactat de Ziarul Financiar, Bogdan Badea, şeful Hidroelectrica, spune că într-adevăr s-a încercat punerea sub sechestru a unei părţi din acţiunile companiei.

“Fraţii Micula au solicitat ordin de punere sub sechestru asupra acestor companii. În cazul Hidroelectrica, nu au apucat să pună sechestru, ci doar au demarat procedurile, pentru că decizia de punere sub sechestru a fost ulterior suspendată în Instanţă de Ministerul de Finanţe”, spune Badea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO