Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Ministrul de Finanţe: Vom continua programul de titluri de stat Fidelis prin Bursă. Sigur în 2021 vor fi titluri de stat pentru populaţie, poate şi 2020 va mai fi o emisiune

Ministrul de Finanţe Florin Cîţu a afirmat joi la bursa de la Bucureşti, acolo unde participă la deschiderea şedinţei de tranzacţionare cu titluri de stat pentru populaţie Fidelis, că statul român va continua vânzarea de astfel de instrumente financiare întrucât emisiunea din vara anului 2020, prin care au fost atrase 2 mld. lei, a fost un succes.

“Bineînţeles că vom continua cu acest program întrucât a fost un succes. Întâi să vedem feedbackul, să vedem rezultatul, sigur în 2021 vom continua, poate şi în 2020 va mai fi o emisiune pentru că a fost un succes. Este o strategie de a finanţa statul de la cetăţeni. Participăm cu toţii la programul de investiţii în economie plus că este mult mai stabil. Vedem că ţările care se finanţează cu o proporţie importantă din interior au o stabilitate mai mare a datoriei publice. Vom continua cu Fidelis. Sincer am fost surprins de subscrieri, m-a surprsins succesul”, a spus Florin Cîţu.

Circa 10.000 de investitori per­soane fizice au împrumutat statul român cu 2 miliarde de lei pe parcursul celor trei săptămâni de desfăşurare a Fidelis, program de finanţare ale cărui instrumente financiare au fost listate pe 13 august la Bursa de la Bucureşti.​

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.