Burse - Fonduri mutuale

Ministerul forţează schimbarea CA-ului Electrica şi vrea mai mulţi oameni în board: „Mai multe minţi luminate nu strică“

Ministerul forţează schimbarea CA-ului Electrica şi...

Autor: Roxana Petrescu

07.10.2015, 00:06 825
Ministerul Energiei îşi doreşte schim­barea actului constitutiv al Electrica (EL) şi ma­jo­rarea numărului de membri din consi­liului de administraţie (CA) al companiei de la cinci câţi sunt în prezent la 7, dintre care cel puţin patru să fie independenţi.
 
Practic, dacă această modificare va fi apro­bată în AGA din 10 noiem­brie, statul va ajunge la trei mem­bri în CA în loc de doi, iar nu­mărul administratorilor inde­pen­denţi va creşte de la trei la patru.
 
„Mi se pare că mai multe minţi luminate nu strică“, spune Bogdan Badea, secretar de stat în Ministerul Energiei. „Dacă propunerea mi­nisterului se va aproba, se va face şi o listă scurtă de candidaţi. Noi trebuie să îmbu­nă­tă­ţim activitatea, să punem accent pe com­po­nenta tehnică pentru că vedem că în ultima pe­rioadă acest lucru s-a cam diminuat“, a completat Badea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO