Burse - Fonduri mutuale

Ministerul Finanţelor vinde din nou titluri de stat Fidelis către populaţie: 4% dobândă pe an pentru cele cu scadenţa pe 1 an, 4,6% pe 3 ani şi 1,8% în euro pe 5 ani

Ministerul Finanţelor vinde din nou titluri de stat...

Autor: Liviu Popescu

18.11.2021, 00:05 7085

♦ Aceasta ar urma să fie a şasea emisiune Fidelis pe care statul român o aduce la Bursă lPână acum a atras 8 mld. lei de la micii investitori.

Din 18 noiembrie 2021 şi până pe 10 decembrie 2021, Ministerul Finanţelor – condus de ministrul interimar Dan Vîlceanu, din guvernul demis al lui Florin Cîţu, revine la Bursa de la Bucureşti prin vânzarea de titluri de stat Fidelis către micii investitori, într-o finanţare inter­mediată de BT Capital Partners şi de BRD.

Astfel, Ministerul Finanţelor va vinde titluri de stat Fidelis în lei, pe un an cu o dobândă de 4% pe an, şi pe trei ani cu 4,6% pe an. Pentru euro, statul român plăteşte 1,8% pe an pentru cinci ani, potrivit datelor agregate de ZF din Monitorul Oficial.

„Faţă de ultima ofertă, dobânzile sunt mai mari, dar, chiar şi aşa, sunt sub rata inflaţiei. Faptul că dobânda, precum şi câştigul obţinut din tranzacţionarea titlurilor, sunt neimpozabile va determina pe unii investitori să subscrie la aceste oferte. În plus, o diversificare a portofoliului este binevenită oricând”, spune Marcel Murgoci, director de tranzacţionare al societăţii de brokeraj Estinvest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO