Burse - Fonduri mutuale

Ministerul Finanţelor a ieşit pe piaţa externă pentru noi împrumuturi: Dobânzi de circa 2% pentru tranşa pe scadenţa de 9 ani (cea la care cererea investitorilor a fost de 5,75 mld. euro) şi 3,2% pentru cea pe 20 de ani (cu subscrieri de 3,75 mld. euro)

Ministerul Finanţelor a ieşit pe piaţa externă pentru...

Autor: Liviu Popescu

08.07.2021, 00:05 137

♦ Ieri, cererea investitorilor a fost de 9,5 mld. euro ♦ Dobânzi de circa 2% pentru tranşa pe scadenţa de 9 ani (cea la care cererea investitorilor a fost de 5,75 mld. euro) şi 3,2% pentru cea pe 20 de ani (cu subscrieri de 3,75 mld. euro).

Ministerul Finanţelor – condus de liberalul Alexandru Nazare, a ieşit miercuri să se împrumute de pe pieţele externe, în a doua astfel de operaţiune din 2021, după cea din aprilie în urma căreia a atras suma record de 3,5 mld. euro, într-o finanţare structurată pe două tranşe, pe 9 ani şi pe 20 de ani, potrivit datelor agregate de ZF din platforma Bloomberg.

Până la încheierea ediţiei ZF, suma finală atrasă de statul român încă nu era anunţată în platforma Bloomberg, ci doar cererile investi­torilor şi nivelurile dobânzilor.

Astfel cererea investitorilor a fost de aproximativ 9,5 miliarde de euro, dintre care cel mai mare interes, respectiv 5,75 mld. euro, a fost pe tranşa cu scadenţa pe 9 ani. Pentru tranşa cu scadenţa pe 20 ani, cererea investitorilor a fost de 3,75 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO