Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Ministerul de Finanţe şi ASF vor elabora o strategie naţională pentru piaţa de capital, cu un set de măsuri de reglementare. Proiectul se bazează pe asistenţa tehnică acordată de Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică

Ministerul de Finanţe colaborează cu Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru elaborarea unei strategii naţionale pentru piaţa de capital, care va include şi măsuri de reglementare pentru stabilirea unui cadru coerent pentru dezvoltarea pieţei de capital şi acces la finanţare.

Proiectul finanţat de Comisia Europeană prin Programul de sprijin pentru reforme structurale SRSP şi beneficiază de asistenţă tehnică acordată de Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Strategia va conţine un set de măsuri de reglementare pentru stabilirea unui cadru coerent pentru dezvoltarea pieţei de capital şi acces la finanţare, prin îmbunătăţiri sau modificări legislative menite să simplifice regulile existente şi să reducă incertitudinile juridice.

„Guvernul sprijină elaborarea acestei Strategii care va asigura o dezvoltare coerentă a pieţei de capital, ajutând astfel la finanţarea economiei naţionale şi va aduce o contribuţie foarte importantă pentru o creştere macroeconomică durabilă. Piaţa de capital este o alternativă viabilă pentru obţinerea resurselor financiare atât de necesare mediului privat”, a declarat ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.

În cadrul primei etape a proiectului, consultantul OCDE a elaborat şi publicat Raportul de cartografiere a pieţei de capital din România, acesta cuprinzând o analiză a situaţiei actuale a pieţei de capital din România şi a structurii acesteia.

Raportul este structurat pe patru capitole, fiind analizate următoarele sectoare: sectorul corporatist, piaţa de capital publică, piaţa obligaţiunilor corporatiste şi piaţa de capital privată.

Proiectul va continua cu pregătirea de către OCDE a unui raport de evaluare ce identifică aspectele structurale şi barierele semnificative pentru dezvoltarea pieţei de capital din România şi care va conţine şi proiecte de recomandări.

Pe baza acestuia se va pregăti Raportul final al Proiectului privind revizuirea pieţei de capital din România, conţinând evaluări şi recomandări. Acest raport final va informa şi va ghida autorităţile române în procesul de elaborare a Strategiei.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.