Burse - Fonduri mutuale

Ministerul Energiei vrea să mai ia bani de la companiile de stat şi cere 250 de milioane de lei în plus de la Nuclearelectrica. Compania, solicitată iniţial să acorde dividende de 238 de milioane de lei

Ministerul Energiei vrea să mai ia bani de la companiile...

Autor: Tibi Oprea

19.11.2018, 19:23 760

Nuclearelectrica a primit pe 19 noiembrie o solicitare de completare a ordinii de zi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, care va avea loc pe 10 noiembrie, prin care acţionarul majoritar, prin Ministerul Energiei, cere suplimentarea dividendelor solicitate iniţial până la suma de 485 milioane lei.

Societatea naţională îşi informase iniţial acţionarii şi investitorii, pe 8 noiembrie, că acţionarul majoritar a solicitat dividende suplimentare în valoare de 238 de milioane de lei. Cu noua propunere, randamentul dividendelor suplimentare este de 19%. Spre comparaţie, cu propunerea iniţială randamentul era de 10%.

Nuclearelectrica (SNN), companie cu o capitalizare de 2,5 miliarde de lei, este deţinută în proporţie de 82,49% de către statul român.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO