Burse - Fonduri mutuale

Ministerul Energiei a spus „nu“ unui acord de 35 mil. euro prin care Electrica voia să cumpere cinci companii specializate în panouri fotovoltaice. Compania de stat a anunţat anterior că va cumpăra un parc fotovoltaic pentru 4,26 mil. euro

Ministerul Energiei a spus „nu“ unui acord de 35 mil....

Autor: Eduard Ivanovici

09.12.2021, 00:05 5949

Acţionarii Electrica (simbol bursier EL), lider în distribuţia şi furnizarea de energie electrică în România, au decis în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţio­narilor (AGEA) din 8 decembrie respingerea achiziţionării acţiunilor deţinute de MT Project şi HiTech Solar Investment la cinci societăţi care deţin şi operează centrale electrice fotovoltaice: TCV Impex, ACV Solar Technology, TIS Energy, Delta & Zeta Energy şi Gama & Delta Energy.

Investitorii de retail au fost de acord cu achiziţiile, opunându-se în schimb statul român, care are o participaţie de aproape 49% la Electrica. Participaţiile reprezentau 100% din capitalul social al fiecărei societăţi. În total, achiziţiile s-ar fi ridicat la 35 de milioane de euro.

La şedinţa AGEA au participat personal, prin reprezentant sau au votat prin corespondenţă acţionarii înscrişi în registrul acţionarilor ţinut de Depozitarul Central la data de 9 no­iembrie 2021, stabilită ca dată de referinţă. Cvorumul final a ajuns la aproxi­mativ 66,2% din totalul dreptu­rilor de vot şi circa 64,9% din capitalul social al societăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO