Burse - Fonduri mutuale

Ministerul Energiei cere socoteală de la Nuclearelectrica cu privire la banii din conturi. Acţiunile SNN urcă cu 5%

Ministerul Energiei cere socoteală de la...

Autor: Liviu Popescu

06.05.2019, 00:05 813

Nuclearelectrica (SNN), emitent care în 2017 şi în 2018 a avut cea mai performantă acţiune din prima ligă bursieră de la Bucureşti, a anunţat că Ministerul Energiei, în calitate de acţionar majoritar, a solicitat informaţii cu privire la analiza şi decizia conducerii companiei în ceea ce priveşte repa­rtizarea a 35% din rezerve, măsură implementată prin Ordonanţa 114. Astfel AGA din 20 mai 2019, prin care urmează să se voteze bugetul pe 2019 al companiei, va avea un punct suplimentar pe ordinea de zi.

„Informarea cu privire la analiza şi decizia conducerii societăţii în ceea ce priveşte distribuirea şi virarea, sub formă de dividend sau vărsăminte la bugetul de stat, a 35% din sumele repartizate la alte rezerve (..) regăsite în conturile de disponibilităţi băneşti existente în casă şi conturi la bănci, precum şi cele aferente investiţiilor pe termen scurt la data de 31 decembrie 2018 şi care la aceeaşi dată nu sunt angajate, prin contracte de achiziţie, pentru a fi utilizate ca surse proprii de finanţare“, se arată la bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO