Burse - Fonduri mutuale

​Ministerul Economiei solicită dividende suplimentare de la Transgaz dacă nu este îndeplinit programul investiţional

​Ministerul Economiei solicită dividende suplimentare...

Autor: Tibi Oprea

26.09.2019, 15:48 338

Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Transgaz (TGN), a solicitat conducerii executive a operatorului tehnic al sistemului naţional de transport gaze naturale un raport detaliat privind realizarea investiţiilor pentru 2019, printr-o AGA din cursul lunii decembrie, precum şi distribuirea unor dividende suplimentare în situaţia neîndeplinirii angajamentelor investiţionale până la data raportului, potrivit hotărârilor adunării generale a acţionarilor de joi.

“Solicită conducerii administrative şi executive a Societăţii transmiterea către acţionari, prin AGA, în cursul lunii decembrie 2019, a unui raport detaliat privind realizarea investiţiilor, precum şi a sumelor angajate şi a celor aflate în procedură de achiziţie în derulare la data raportului, în vederea îndeplinirii programului de investiţii aprobat pe anul în curs. De asemenea, în situaţia în care se constată că angajamentele investiţionale aferente anului 2019 nu au fost realizate până la data raportului, Ministerul Economiei solicită conducerii administrative şi executive a societăţii ca, în cadrul aceleiaşi AGA, să fie supusă aprobării distribuirea diferenţei de dividende, potrivit prevederilor hotărârii AGA nr. 5/06.06.2019”, se arată în raportul publicat la bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO