Burse - Fonduri mutuale

Ministerul Economiei: Numeroşi investitori sunt interesaţi de activele scoase la vânzare de Oltchim

„La preluarea actualului mandat de ministru al Economiei, procesul vânzarii de active ale combinatului se află într-un stadiu avansat, ministerul continuând dialogul cu reprezentanţi ai Comisiei Europene pentru a se asigura că strategia de valorificare a pachetelor Oltchim se desfăşoară în mod deschis, transparent şi nediscriminatoriu. Respectarea acestor principii este obligatorie nu numai din perspectiva legislaţiei ajutorului de stat, dar va asigura, totodată, maximizarea valorii patrimoniului societăţii şi, pe cale de consecinţă, cel mai înalt grad de îndestulare a creditorilor publici şi privaţi”, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

„Aflându-se în procedură de insolvenţă şi în consecinţă, fiind administrată de către consorţiul Rominsolv-BDO, în calitate de administrator judiciar, acţionarul-statul român nu are prerogative în procedura de valorificare a activelor. Decizia şi modalităţile de vânzare au loc în cadrul reorganizării judiciare iar cei care decid sunt creditorii”, precizează ministerul.

În acest sens, Guvernul a fost informat de consorţiul de administratori judiciari că procesul de vânzare şi criteriile de selecţie au fost aprobate de Adunarea creditorilor (format atât din creditori privaţi, cât şi din creditori publici).

Ministerul Economiei a fost informat de faptul că administratorii judiciari au amânat temporar etapa finală a procedurii de vânzare, până în luna iunie 2017, la solicitarea ofertanţilor, în prezent, aceştia desfăşurând activităţi de due diligence.

„Faptul că ofertanţii sunt dispuşi să investească timp şi efort suplimentar în desfăşurarea de due diligence demonstrează interesul serios faţă de pachetele de active, precum şi dezvoltarea viitoare a acestora, în contextul propriilor planuri de afaceri. Astfel, Ministerul Economiei este optimist că procedura de vânzare va fi finalizată cu succes”, se menţionează în comunicat.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.