Burse - Fonduri mutuale

Mihai Miron a luat un milion de euro pe un pachet de 2,5% din Ropharma Braşov

Mihai Miron a luat un milion de euro pe un pachet de 2,5% din Ropharma Braşov

Autor: Adrian Cojocar

26.06.2012, 13:40 846

Omul de afaceri Mihai Miron, care controlează distribuitorul de medicamente Ropharma Braşov (RPH), a vândut astăzi prin intermediul vehiculului de investiţii Rimia Investments Limited un pachet de 7,3 milioane de acţiuni Ropharma, reprezentând 2,5% din capitalul companiei. El a încasat în urma tranzacţiei circa 4,38 mil. lei (aproximativ un milion de euro).

Tranzacţia s-a derulat astăzi pe piaţa de negociere (deal n.red.) la un preţ de 0,6 lei/unitate, în scădere cu 12,5% faţă de nivelul de închidere din şedinţa precedentă.

Miron ar putea viza prin aceste tranzacţii de vânzare creşterea free-float-ului companiei (acţiuni libere la tranzacţionare n.red.), obiectiv pe care şi l-a propus de altfel odată cu promovarea Ropharma la categoria I a Bursei de Valori Bucureşti.

În ultima perioadă în acţionariatul distribuitorului de medicamente şi-au făcut apariţia mai multe fonduri de investiţii, printre care ING Groep din Olanda, care a ajuns să controleze la finele anului trecut 5,5% din acţiunile Ropharma.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO