Burse - Fonduri mutuale

Mihai Marcu, CEO MedLife: O parte din investitori consideră România aproape emergentă. Sper că se va reveni la decizia de îngheţare a listărilor companiilor de stat

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Liviu Popescu, Tibi Oprea

02.07.2020, 09:27 291

Mihai Marcu, preşedinte şi CEO al grupului MedLife, lider al sistemului privat de sănătate din România şi din cadrul căruia face parte şi compania listată MedLife SA, spune că o parte din investitori de pe piaţa de capital consideră Bursa românească deja aproape emergentă, deci cu o treaptă mai sus faţă de nivelul din prezent, cel de piaţă de frontieră.

„O parte din investitori consideră România aproape emergentă datorită deciziilor diverselor instituţii care reglementează acest lucru. Cred că este un drum fără întoarcere, cred că România va deveni piaţă emergentă, poate nu anul acesta, dar anul următor sau peste doi ani sigur“, spune Mihai Marcu în cadrul emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi.

Două acţiuni listate la bursa românească, respectiv Nuclearelectrica şi Banca Transilvania, au îndeplinit criteriile de lichiditate FTSE Russell în luna iunie, condiţie necesară pentru promovarea la piaţa emergentă secundară în septembrie 2020, potrivit analiştilor de la BT Capital Partners.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO