Burse - Fonduri mutuale

Mihai Logofătu, CEO Bittnet: Vrem să ne extindem internaţional şi să continuăm procesul de consolidare prin tranzacţii regionale în Europa Centrală şi de Est

Mihai Logofătu, CEO Bittnet: Vrem să ne extindem...

Autor: Alex Ciutacu

27.11.2019, 11:51 946

Grupul Bittnet, integratorul local de soluţii IT&C şi furnizor de servicii de training în domeniul IT, vrea să se extindă la nivel internaţional şi să îşi continue activitatea de consolidare prin M&A, uitându-se după noi parteneri pe care să îi incorporeze, în cadrul unui nou plan de dezvoltare care începe în 2020 - care cuprinde şi procesul de transfer către piaţa principală - explică Mihai Logofătu, CEO al Bittnet.

„Vrem să ajungem în top 5 cele ai reprezentative companii din industria de IT din România. Cred că putem avea ambiţii regionale. Procesele de consolidare nu vor viza doar jucători din piaţa local, cât şi jucători din Europa Centrală şi de Est”, spune Mihai Logofătu, CEO-ul Bittnet.

Grupul Bittnet (BNET) este format la finalul lui 2019 din ONG-ul Credis şi patru branduri: Bittnet, Dendrio, Elian, Equatorial, şi se tranzacţionează pe piaţa secundară a bursei de la Bucureşti, AeRO, pregătindu-se pentru transferul pe piaţa principală. Capitalizarea bursieră este de aproape 107 milioane lei.

Transferul pe piaţa principală are ca scop accelerarea procesului de dezvoltare şi consolidare, explică rerezentanţii companiei.

„Migrarea către piaţa principală are ca scop posibilitatea de a evolua cel puţin la fel de accelerat cum am făcut-o în ultima etapă, când am crescut exponenţial şi am făcut 4 tranzacţii M&A. Deseori auzim în dialogurile cu partenerii că vor să meargă pe piaţa principală pentru că au o companie matură. Noi vrem să mergem pentru că avem nevoie de mai mulţi bani pentru a susţine această etapă de creştere accelerată”, explică Mihai Logofătu.

Grupul Bittnet, fondat în 2007 de Mihai şi Cristian Logofătu, susţine că vrea să se orienteze mai mult în etapa următoare către tehnologii precum cloud, RPA (Robotic Process Automation) şi securitate cibernetică.

„Vrem să lăsăm treptat tehnologiile tradiţionale către ceilalţi jucători”, spune Mihai Logofătu.

Bittnet Systems este deţinută în proporţie de 11% de către Răzvan Căpăţînă-Groşanu, în timp ce fraţii Mihai şi Cristian Logofătu, fondatorii companiei, deţin împreună 29% din capitalul social.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO