Burse - Fonduri mutuale

Mihai Chişu, unul dintre cei mai vechi brokeri de la bursă, vrea să implementeze procesul de vot electronic în cadrul AGA. „Vrem să aducem activitatea acţionarilor în secolul XXI”

Mihai Chişu

Mihai Chişu

Autor: Tibi Oprea

15.05.2019, 00:00 496

Mihai Chişu, unul dintre cei mai vechi brokeri de pe piaţa de capital din România, intenţionează să implementeze un sistem online de participare la şedinţele adunărilor generale ale acţionarilor pentru reducerea riscului operaţional, dat fiind faptul că cvorumul se gestionează prin operator uman, dar şi pentru reducerea costurilor de organizare.

„Vrem să aducem activitatea acţionarilor în secolul XXI prin utilizarea tehnologiei”, spune Mihai Chişu pentru ZF. Potrivit brokerului, operaţiunile actuale din cadrul adunărilor generale sunt efectuate preponderent pe hârtie sau presupun transmiterea prin poştă, exercitarea voturilor, centralizarea şi numărarea fiind efectuate manual, ceea ce implică un risc operaţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO