Burse - Fonduri mutuale

Miercuri, 30 octombrie, investitorii de la Bursă intră în sezonul raportărilor la nouă luni din 2019: Petrom dă startul

Miercuri, 30 octombrie, investitorii de la Bursă intră...

Autor: Tibi Oprea

29.10.2019, 00:00 420

OMV Petrom (SNP), compania cu cea mai mare capitalizare de pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucureşti, respectiv 24 mld. lei, îşi va publica rezultatele financiare pentru primele nouă luni din 2019 pe 30 octombrie şi deschide astfel sezonul raportărilor de la Bursă, potrivit datelor BVB. Ulterior este rândul BRD SocGen (BRD), pe 6 noiembrie, banca fiind urmată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital locale - pe 11 noiembrie. Bursa de Valori se va prezenta astfel în faţa acţionarilor pe 20 noiembrie pentru alegerea noului board cu rezultatele financiare pe masă.

Raportările financiare la T3/2019 sunt aşteptate de acţionari deoarece oferă claritate asupra modului în care companiile s-au încadrat în proiectele de buget pentru anul 2019, dar şi o estimare mai apropiată de realitate a dividendelor pe care le-ar putea oferi companiile listate.

Analiştii se aşteaptă ca emitenţii din sectorul energetic şi din cel bancar să se prezinte în faţa investitorilor cu rezultate pozitive, în linie cu primele două trimestre ale anului, spre deosebire de cei din utilităţi şi servicii.

Cea mai aglomerată şedinţă este 14 noiembrie, când şapte companii sunt programate să îşi anunţe rezultatele, respectiv Conpet Ploieşti, Digi Communications, MedLife, Romgaz, Nuclearelectrica, Transgaz şi Banca Transilvania. A doua cea mai aglomerată zi este 15 noiembrie, în contextul în care Electrica, Fondul Proprietatea, Transelectrica şi Purcari îşi vor publica rezultatele la BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO