Burse - Fonduri mutuale

Micii investitorii s-au emancipat: au înlocuit brokerii cu platformele online

Micii investitorii s-au emancipat: au înlocuit brokerii...

Autor: Ioana Tudor

06.11.2014, 00:08 1106

Platformele online de tranzacţionare la bursă au devenit tot mai populare în rândul micilor investitori, pentru că sunt mai ieftine şi mai rapide decât brokerii. Estimările sunt că în viitor 75% din tranzacţii se vor face online, iar brokerii vor fi preferaţi de investitorii „tradiţionalişti“ care au nevoie de sfaturi şi asistenţă.

Majoritatea firmelor de bro­keraj active pe bursa de la Bucureşti oferă clienţilor platforme de tranzacţionare online. Niciun investitor nu poate face tranzacţii direct pe bursă, iar pentru a cumpăra sau vinde acţiuni aceştia au nevoie de intermediari. Investitorii apelează astfel la serviciile unui broker, care efectuează tranzacţiile, oferă consultanţă şi administrează banii clientului.

Investitorii pot alege să tranzacţioneze singuri, fără ajutorul brokerului, prin inter­mediul  platformelor online puse la dispoziţie de casele de brokeraj. Un avantaj al plat­formelor online este accesul în timp real la cumpărarea şi vânzarea de acţiuni listate şi rapiditatea cu care pot fi introduse în piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO