Burse - Fonduri mutuale

Micii investitorii au "consumat" în doar 36 de secunde tranşa garantată de 55 milioane de lei pentru subscrierea la One United Properties. Pentru tranşa negarantată, în circa 30 minute de la debutul ofertei de vânzare de acţiuni s-au strâns deja subscrieri de 14 mil. lei. Cu alte cuvinte, subscrieri de aproape 70 mil. lei în jumătate de oră

În doar 36 de secunde s-a subscris integral tranşa cu alocare garantată pentru subscrierea de acţiuni la One United Properties, cea pe principiul de primul venit-primul servit, adică în jumătăte de minut micii investitori au alocat circa 55 milioane de lei pentru listarea companiei evaluată în prospect la aproape 3 miliarde de lei.

Pe de altă parte, la ora 9:30, deci de la startul primei şedinţe pentru subscrierea acţiune ONE, tranşa cu alocare pro-rată avea deja subscrieri de 14 milioane de lei, respectiv 6,5 milioane de acţiuni în 353 de ordine, potrivit datelor agregate de ZF din platforma brokerilor.

Cu alte cuvinte în aproape 30 minute, micii investitori au alocat aproximativ 70 mil. lei în prima zi pentru subscrierea de acţiuni One United, arată datele agregate de ZF.

Pentru primele 3 zile lucrătoare micii investitori pot subscrie la o reducere de 3% faţă de preţul din ofertă.

Din 22 iunie 2021 şi până pe 2 iulie 2021 la bursa de la Bucureşti se va desfăşura oferta de listarea a One United Properties, prin majorare de capital cu 10% din acţiuni, respectiv subscrierea pentru 130 de milioane de acţiuni la un preţ între 1,93 lei şi 2,12 lei pe acţiune.

Astfel, valoarea maximă a ofertei este de circa 276 milioane de lei, potrivit calculelor realizate ed ZF din prospectul aprobat pe 16 iunie de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Cum One United Proprietes îşi va majora capitalul social cu 10%, înseamnă că întreaga societate este evaluată la maximum 3 miliarde de lei.

Oferta One United este intermediată de BRK Financial Group şi se va adresa atât investitorilor de retail (40% din ofertă şi care vor putea subscrie la 2,12 lei) câ şi celor instituţionali (între 1,93 lei şi 2,12 lei).

Micii investitori, care vor subscrie la preţul maxim din ofertă de 2,12 lei pe acţiune, vor avea 26 milioane de acţiuni cu alocare garantată pe principiul primul venit-primul servite, iar alte 26 milioane de acţiuni vor fi pro-rată.


 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.