Burse - Fonduri mutuale

Micii investitori vor primi discount de 8% în oferta Nuclearelectrica

Investitorii de retail care vor subscrie acţiuni în oferta publică iniţială de vânzare de acţiuni a Nuclearelectrica în primele trei zile ale perioadei de subscriere vor primi acţiunile la un preţ cu 8% mai mic decât preţul oficial de vânzare a acţiunilor către investitorii instituţionali, potrivit unor surse din piaţă. Cei care vor subscrie ulterior, până la închiderea ofertei, vor primi un discount de 3% faţă de preţul final.

Până acum nu se ştia cu exactitate care va fi discountul pe care-l vor primi micii investitori. Oferta Nuclearelectrica ar urma să debuteze în jurul datei de 10 iulie, potrivit declaraţiilor oficialilor din Ministerul Economiei, care controlează compania. Structura ofertei şi intervalul de preţ a fost aprobat în Guvern pe 19 iunie. Acţiunile se vor vinde la un preţ minim de 11,2 lei şi un preţ maxim de 15 lei.

Preţul final al ofertei se va forma pe tranşa investitorilor instituţionali (fonduri de investiţii, fonduri de pensii, firme de asigurări), care reprezintă 85% din numărul total de acţiuni vândute în ofertă, în funcţie de ordinele de cumpărare ale acestora. Investitorii neinstituţionali vor avea la dispoziţie două tranşe cumulând 15% din ofertă şi vor putea subscrie doar la preţul maxim de 15 lei.

Vor fi două tranşe, una de 5%, pentru investitorii care vor subscrie peste 15.000 de acţiuni, şi una de 10% pentru investitorii mici, cu subscrieri de sub 15.000 de acţiuni. Doar investitorii mici vor primi discount. Oferta Nuclearelectrica este intermediată de Swiss Capital şi BT Securities, iar în prezent se discută ultimele detalii ale prospectului, care urmează să fie aprobat de ASF.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.