Burse - Fonduri mutuale

Meta Estate Trust vrea să atragă 36 mil. lei în noiembrie într-o nouă operaţiune de majorare de capital. Listarea pe AeRO, în aprilie 2022

Eugen Voicu, cofondator Meta Estate Trust

Eugen Voicu, cofondator Meta Estate Trust

Autor: Cristina Bellu

29.09.2021, 12:20 814

Meta Estate Trust, companie din piaţa imobiliară românească, care îi are printre fondatori pe Eugen Voicu, acţionarul majoritar al Certinvest şi pe Ionuţ Nicolescu, preşedintele SVN România, vrea să atragă 35,9 mil. lei de la investitorii de pe Bursa de Valori Bucureşti, printr-un plasament privat estimat a se derula în a doua jumătate a lunii noiembrie

Investitorii care vor participa la plasamentul privat vor beneficia de o alocare de 10% în acţiuni preferenţiale purtătoare de dividend preferenţial, anunţă compania într-un comunicat.

„Acţionarii au aprobat în unanimitate majorarea de capital, iar prin noul plasament privat ne dorim să atragem şi alţi investitori care vor beneficia de acţiuni preferenţiale. Ne dorim ca în luna aprilie a anului viitor să ne listăm printr-un IPO pe piaţa secundară la Bursa de Valori Bucureşti, iar în următorii trei ani sperăm să continuăm să creştem accelerat valoarea companiei”, spune Eugen Voicu, cofondator Meta Estate Trust.

Plasamentul privat va fi ultimul înainte de listarea pe piaţa de capital, conform planului companiei care prevede atingerea unui capital social de 75 de milioane de lei.

Compania este implicată, în prezent, în proiecte rezidenţiale din oraşe precum Bucureşti, Constanţa, Sibiu, Iaşi, Braşov şi în staţiunile de pe litoral.

“Pe piaţa imobiliară locală vedem în continuare o dinamica pozitivă a preţurilor în condiţiile în care există o cerere susţinută din partea cumpărătoriilor şi un context inflaţionist care va continua să pună presiune pe preţurile imobilelor”,, adaugă Oriol Casellas, CEO Meta Estate Trust.

Obiectivul managementului Meta Estate Trust este atingerea unei ţinte de randament proiectată ca medie anuală, în primii ani, de aproximativ 15%.

Modelul investiţional presupune achiziţia de locuinţe în proiecte rezidenţiale în faze incipiente ale construcţiei cu exit înainte sau la finalizarea acestora, cât şi parteneriate cu dezvoltatori. Compania are in vedere un ciclu scurt de rotire a capitalurilor, de aproximativ 18 luni.

Proiectul Meta Estate Trust a fost iniţiat de Eugen Voicu – prin Certinvest Management Solutions, Ionuţ Nicolescu – preşedinte SVN România, Adrian Stanciu – membru fondator al Erudio şi Ascendis Consulting, compania Delta Studio – prin antreprenorii Dragoş Bonea şi Alex Bonea şi Cosmin Mizof, cu suportul unui Advisory Board format din cinci acţionari: Ilinca Von Derenthall, Marian Alecu, Andreea Păun, Marius Scuta şi Viorel Nica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO