Burse - Fonduri mutuale

MEI a marcat un profit de 0,6 mil. euro pe Condmag

02.08.2007, 18:45 19

Exit-ul partial de pe actiunile constructorului de magistrale pentru combustibili Condmag i-a adus fondului de investitii olandez MEI - Roemenie En Bulgarije Fonds (MEI-RBF) un profit de peste 600.000 de euro in decurs de un an de zile.
MEI-REB a vandut la inceputul saptamanii un pachet de 1,5 milioane de actiuni Condmag, echivalentul a 0,86% din companie, la un pret de 2,06 lei/actiune, dupa ce anul trecut, la inceputul verii, fondul achizitiona peste 10 milioane de actiuni ale emitentului la un pret de 0,78-0,8 lei/actiune. Luand pretul maxim de achzitie al acestor actiuni, profitul din vanzarea pachetului de luni se ridica la 0,6 mil. euro (1,89 mil. lei).
Fondul, administrat de Middle Europe Investments (MEI), a fost lansat in martie anul trecut si opereaza ca un fond de investitii semideschis pe piata de capital din Romania si Bulgaria.
Actiunile Condmag au ajuns la inceputul lunii trecute sa fie tranzactionate la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti.
Conform ultimelor raportari, MEI-RBF detinea inainte de aceasta vanzare circa 6,5% din Condmag. De altfel, inainte de transferul la cota Bursei, MEI-RBF a mai vandut un pachet de peste 50.000 de titluri la un pret de 2,33 lei/actiune.
In ultimul an in actionariatul Condmag au intrat mai multe fonduri straine de investitii, iar actionar principal a devenit compania de servicii de foraj Dafora, controlata de omul de afaceri Gheorghe Calburean.
Fondul olandez are detineri importante la mai multi emitenti de pe piata RASDAQ: producatorul de materiale de constructii Cemacon Zalau, producatorul de echipamente industriale de gaz Armax Gaz Medias, iar recent a achizitionat un pachet de peste 5% la Prospectiuni Bucuresti, companie controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender. MEI-RBF detine pachete mai mici si la: Argus Contanta, Ceramica Iasi, Comvex Contanta, Iproeb Bistrita sau Prebet Aiud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO