LIVE: VIDEOCONFERINŢA ZF/CITR – CE ADUCE 2K22 PENTRU BUSINESS-URILE ÎN IMPAS? Avertizarea timpurie şi viitorul soluţiilor de restructurare. Preocupările oamenilor de business.
Burse - Fonduri mutuale

MedLife vrea să răscumpere acţiuni proprii de maximum 88,5 milioane lei pentru a le oferi conducerii şi angajaţilor: suma ar putea fi mai mare decât profitul net pe 2019

Compania de servicii medicale private MedLife (simbol bursier – M), controlată de familia Marcu, vrea să răscumpere un număr de maxim 1,77 milioane de acţiuni proprii, pentru o perioadă de cel mult 18 luni, la un preţ pe acţiune cuprins între 10 lei şi 50 de lei, pentru a fi oferite conducerii şi angajaţilor, potrivit hotărârilor acţionarilor. Valoarea nominală a acţiunilor proprii astfel dobândite nu va depăşi pragul de 10% din capitalul social subscris al societăţii. Potrivit calculelor ZF, tranzacţiile totale s-ar încadra între 17,7 milioane lei şi 88,5 milioane lei. 

Spre comparaţie, MedLife a realizat anul trecut un profit net de 20,8 milioane lei, ceea ce înseamnă că valoarea programului de răscumpărare ar putea depăşi rezultatul net pe 2019. 

Acţionarii au autorizat Consiliul de Administraţie să negocieze cu BCR, precum şi cu alte bănci, termenii şi condiţiile majorării limitei de credit acordate pentru contractul de credit sindicalizat încheiat la data de 24 Septembrie 2019 între MedLife, Bahtco Invest, Accipiens, Policlinica De Diagnostic Rapid, Clinica Polisano, Dent Estet Clinic, Genesys Medical Clinic, Centrul Medical Sama şi Valdi Medica până la un prag maximal de 110 milioane de euro.

De asemenea, se va negocia prelungirea duratei de rambursare ale facilităţilor existente, rearanjarea termenelor şi condiţiilor aferente şi modificarea garanţiilor. MedLife are o capitalizare de 690 milioane lei, iar acţiunile companiei s-au depreciat în acest an cu 8,2% pe fondul unui rulaj de 52,6 milioane lei.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.