Burse - Fonduri mutuale

MedLife, Sphera (Pizza Hut/ KFC) şi Transelectrica sunt cele mai scumpe acţiuni de la Bursă

Finanţe personale

MedLife, Sphera (Pizza Hut/ KFC) şi Transelectrica sunt...

Autor: Liviu Popescu

02.07.2019, 07:40 637

MedLife, Sphera Group şi Transelectrica sunt cele mai scumpe acţiuni din prima ligă bursieră de la Bucureşti în contextul în care acestea afişează cele mai ridicate niveluri ale multiplului de piaţă PER (price earning ratio), calculat pe baza rezultatelor financiare pe ultimele 12 luni, care le includ şi pe cele din T1/2019.

Astfel acţiunile furnizorului de servicii medicale private MedLife (simbol bursier M) se tranzacţionează la un nivel al PER de 63, cel mai ridicat din rândul acţiunilor incluse în structura indicelui principal BET, ceea ce înseamnă că la nivel teoretic un investitor are nevoie de 63 de ani pentru ca preţul plătit în prezent pentru o acţiune M să fie recuperat din profitul companiei, în cazul în care rezultatul rămâne constant.

Sphera Group (SFG) şi compania de stat Transelectrica ocupă următoarele două locuri în funcţie de cel mai ridicat nivel al PER, cu 59 respectiv 30.

Prin urmare, singurele companii din structura indicelui BET care nu plătesc dividende - MedLife şi Transelectrica, au şi printre cele mai ridicate niveluri al PER. Spre comparaţie, la polul opus, respectiv cele mai ieftine acţiuni din BET, sunt cele ale Petrom (SNP) cu un PER de 5,1, potrivit datelor agregate de ZF de la BT Capital Partners.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO