Burse - Fonduri mutuale

Medlife semnează majorarea creditului sindicalizat cu 50 mil. euro, până la 185 mil. euro. Fondurile merg în extinderea business-ului la nivel naţional şi regional, şi în dezvoltarea proiectelor de cercetare

Medlife semnează majorarea creditului sindicalizat cu 50...

Autor: Cristina Bellu

07.12.2021, 11:42 397

Grupul medical Medlife (simbol bursier M), principalul jucător din piaţa de servicii medicale private din România, anunţă semnarea majorarii creditului sindicalizat existent cu 50 de milioane de euro, până la valoarea totală de 185 de milioane de euro.

Fondurile obţinute vor fi alocate pentru consolidarea poziţiei companei la nivel naţional, cresterea prezenţei la nivel regional, precum şi pentru amplificarea proiectelor de cercetare derulate de operatorul medical.

„Odată cu această nouă finanţare, urmărim noi ţinte strategice, atât la nivel local, unde pentru perioada următoare mai avem ca intenţie derularea unor noi tranzacţii M&A importante, dar şi la nivel regional, unde analizăm şi căutăm cele mai eficiente soluţii pentru a duce modelul nostru de business şi în alte ţări europene”, spune Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife Group.

Sindicatul de bănci care semnează noul credit acordat MedLife este format din Banca Comercială Română, în calitate de coordonator, aranjor principal, agent de documentaţie, agent de facilitate şi garanţii şi finanţator, Raiffeisen Bank, BRD Groupe Société Générale şi Banca Transilvania, în calitate de aranjori principali şi finanţatori.

„Finanţările sindicalizate sunt soluţia potrivită pentru diversificarea surselor de venit pentru companiile antreprenoriale româneşti care vor să crească pe baze solide”, spune Graţia Popescu, Senior Banker Loan Syndication BCR.

Planul de achiziţii şi dezvoltare la nivel de grup este o prioritate constantă pentru MedLife. Anul acesta, compania s-a concentrat, într-o mare măsură, pe achiziţii în zona de servicii de diagnostic şi tratament oncologic. Astfel, compania a semnat recent preluarea a două centre de referinţă în domeniu, Neolife Medical Center şi OncoCard Braşov.

Grupul urmăreşte consolidarea pe plan local, prin dezvoltarea de spitale regionale, dar şi extinderea infrastructurii medicale. În plus, ambiţiile de creştere vizează consolidarea prezentei pe piaţa externă, MedLife fiind deja prezentă pe piaţa din Ungaria, încă din 2019. O altă prioritare o constituie continuarea demersurilor de cercetare, ce au un rol important în monitorizarea pandemiei, compania desfăşurând  numeroase studii exclusiv cu resurse proprii.

MedLife a încheiat primele nouă luni ale anului cu o cifră de afaceri consolidată pro-formă în valoare de 1,2 mld. de lei, în creştere cu 56,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2020. Perspectivele financiare pentru finalul de an sunt mai multe decât optimiste, oficialii estimând că MedLife ar putea fi prima companie medicală privată din România care ajunge la o treime de milliard de euro.

MedLife are 2,9 mld. lei capitalizare şi este deţinută în proporţie de 15,7% de Mihail Marcu, în proporţie de 14% de Mihaela Cristescu Gabriela şi în proporţie de 10,7% de Nicolae Marcu.

De la începutul anului, acţiunile M se tranzacţionează în creştere cu 100%, pe fondul unor tranzacţii de 384 mil. lei, arată datele BVB.

 
 
 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO