Burse - Fonduri mutuale

MedLife preia pachetul majoritar de 76% din Expert Med Centrul Medical Irina, care va fi integrat sub reţeaua Sfânta Maria

MedLife preia pachetul majoritar de 76% din Expert Med...

Autor: Tibi Oprea

30.12.2021, 17:13 2208

Sistemul medical MedLife (simbol bursier M), liderul pieţei de servicii medicale private din România, anunţă semnarea achiziţiei pentru pachetul majoritar în proporţie de 76% al companiei Expert Med Centrul Medical Irina, cel mai mare jucător independent de pe piaţa serviciilor medicale private din Galaţi.

Valoarea tranzacţiei încă nu a fost comunicată de companie.

Compania va fi integrată sub brandul Sfânta Maria, parte a grupului MedLife, prin care reţeaua îşi extinde astfel prezenţa la nivelul Moldovei, transmite MedLife la BVB.

Expert Med Centrul Medical Irina a fost lansat în 1999, având peste 22 de ani de experienţă pe piaţa serviciilor medicale private. În 2020, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 3,5 milioane RON.

De serviciile Centrul medical Irina vor beneficia atat pacienţii reţelei Sfânta Maria cât şi cei ai Sistemului Medical MedLife.

Centrul Medical oferă servicii medicale integrate, precum servicii de ambulator, laborator, medicina muncii şi radiologie, la cele mai bune standarde. Pacienţii au posibilitatea de a efectua analize medicale complete în cadrul laboratorului clinic, şi au acces la cabinete de consultaţii cu peste 20 de specialităţi medicale, printre care ortopedie, chirurgie generală, chirurgie plastică, intervenţii rapide pentru hemoroizi, obstetrică–ginecologie, gastroenterologie, urologie, interne, ORL, oftalmologie, cardiologie, pediatrie, medicină generală, medicină de familie, neurologie, psihiatrie, endocrinologie, dermatologie, pneumologie, alergologie, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, oncologie.

Centrul Medical este în relaţii contractuale cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pentru analize de laborator, ecografii, radiografii, DEXA, Diabet Zaharat Nutriţie şi Boli Metabolice, îngrijiri la domiciliu, şi, de asemenea, cu Casa O.P.S.N.A.J pentru analize de laborator.

„Sfânta Maria, cel de al doilea brand de servicii medicale parte a grupului MedLife, a fost fondat în urmă cu aproximativ 5 ani, timp în care s-a transformat într-o reţea naţională de sănătate, prin care venim în întâmpinarea nevoilor românilor cu venituri mici şi medii. Strategia noastră de extindere vizează dezvoltarea organică şi prin achiziţii a reţelei, orientându-ne, în principal, spre acoperirea oraşelor sub 100.000 locuitori. Această nouă tranzacţie înseamnă un pas important pentru consolidarea grupului la nivelul Moldovei, Centrul Medical Irina devenind principalul furnizor de servicii medicale de medicina muncii al grupului Sfânta Maria pe zona Brăila-Galaţi. În plus, grupul deţine un laborator la Brăila, iar achiziţia acestui nou business aduce cu sine oportunitatea de a creşte organic, prin deschiderea în locaţie a unei clinici, având echipa de specialişti a Centrului Medical Irina, din Galaţi  şi ţinând cont de faptul că spaţiul închiriat în prezent ne permite acest lucru”, a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife Group.

Brandul medical Sfânta Maria a fost lansat de MedLife în urmă cu 5 ani şi a devenit una dintre cele mai importante reţele naţionale de sănătate. Aceasta operează pe piaţa serviciilor medicale cu peste 60 de unităţi medicale proprii, care au rezultat în urma proiectelor de achiziţie şi a dezvoltărilor organice, după cum urmează: 12 clinici, în Bucureşti, Bacău, Măgurele şi Sibiu, 10 laboratoare, în Bucureşti, Brăila, Bacau, Craiova şi Sibiu, precum şi peste 40 de puncte de recoltare. Totodată, Sfânta Maria este printre operatorii cu cea mai mare reţea proprie de medicină de familie.

MedLife are 3,2 mld. lei capitalizare şi este deţinut în proporţie de 15,8% de Mihail Marcu, în proporţie de 14% de Mihaela Gabriela Cristescu, în proporţie de 10,7% de Nicolae Marcu şi în proporţie de 12,8% de Fondul de Pensii Administrat Privat NN Pensii.

Acţiunile M înregistrează un avans de 112,5% în 2021, adică mai mult de o dublare, pe fondul unor tranzacţii de 406 mil. lei, arată datele BVB. Spre comparaţie, indicele principal BET a avut un plus de 33%, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO