Burse - Fonduri mutuale

MedLife, o nouă şedinţă de apreciere semnificativă după “explozia” de 19% de luni: marţi la ora 11:30 MedLife urcă cu aproape 12% la 52,4 lei pe acţiune

La ora 11:30 în şedinţa de tranzacţionare de marţi, acţiunile MedLife (simbol bursier M), lider al serviciilor medicale private din România, se apreciază cu 11,7% la bursa de la Bucureşti, cel mai ridicat ritm de creştere din rândul acţiunilor din structura BET, pe o lichiditate de circa 650.000 de lei. Spre comparaţie indicele principal BET urcă cu 0,44%.

Astfel, acţiunile MedLife urcă de la 47,1 lei la 52,6 lei, ceea ce înseamnă că valoare de piaţă a companiei antreprenoriale ajunge la 1,2 miliarde de lei. Luni MedLife s-a apreciat cu 19% la bursa de la Bucureşti pe fondul unei posibile majorări de capital social.

“Explozia” acţiunilor a venit în contextul în care cu doar o şedinţă de tranzacţionare în urmă, respectiv 13 noiembrie 2020, MedLife a publicat un convocator prin care cheamă acţionarii să voteze majorarea de capital social de la 5,5 mil. lei la 33 mil. lei prin incorporarea rezervelor prin emisiunea de noi acţiuni.

“Majorarea de capital social se va realiza prin incorporarea rezervelor, iar acţiunile nou emise vor fi alocate în mod gratuit acţionarilor societăţii înregistraţi în registrul acţionarilor ţinut de Depozitarul Central - S.A. la data de 04.01.2021, stabilita ca data de înregistrare ("Data de Înregistrare")”, se arată în convocatorul publicat la bursă.

“Fiecare acţionar înregistrat în registrul acţionarilor ţinut de Depozitarul Central - S.A. la Data de Înregistrare va primi gratuit un număr de 5 acţiuni nou emise pentru fiecare acţiune deţinută la Data de Înregistrare”. Medlife propune acţionarilor ca 5 ianuarie 2021 să fie data plăţii.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.