Burse - Fonduri mutuale

MedLife îşi majorează participaţia cu 7% în cadrul operatorului privat de servicii medicale Genesys din Arad, până la 68%

MedLife, principalul furnizor de servicii private de sănătate din România, controlat de familia Marcu, anunţă la bursă preluarea unui nou pachet de 7% din Genesys Arad, unul dintre cei mai mari operatori privaţi de servicii medicale din zona de vest a României, ajungând astfel la o deţinere de 68% din capitalul social al grupului de firme. 

Genesys Arad face parte din Sistemul MedLife din 2011, când reprezentanţii anunţau preluarea pachetului de 55%, iar valoarea tranzacţiei se ridica la aproximativ 3 mil. euro. MedLife Genesys include un spital de mari dimensiuni, maternitate, ambulatoriu şi laborator.

De-a lungul anilor, grupul a dezvoltat mai multe centre medicale în oraşele Deva, Hunedoara, Petroşani, Drobeta-Turnu Severin şi Târgu-Jiu, cea mai recentă inaugurare fiind centrul de radiologie şi imagistică medicală, singurul centru din Arad care dispune de un echipament radiologic digital.

Din 2010 până în prezent, MedLife (M) a finalizat 26 de achiziţii.

Grupul a raportat pentru T1/2020 o cifră de afaceri de 264,1 milioane lei, în creştere cu 14,3% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce rezultatul net a  crescut cu 4 mil. lei până la valoarea de 6,4 mil. lei

Acţiunile companiei se tranzacţionează în creştere cu 0,59% de la începutul anului, pe fondul unui rulaj de 56,1 milioane lei, emitentul ajungând la 757 milioane lei capitalizare.

Fraţii Mihai şi Nicolae Marcu deţin împreună 29,7% din MedLife, în timp ce Cristescu Mihaela Gabriela are o participaţie de 14% din capitalul social al companiei de servicii medicale.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.