Burse - Fonduri mutuale

MedLife creşte la Bursă cu 16,5% într-o săptămână şi atinge o capitalizare record de 2,2 mld. lei

Integratorul de servicii medicale private MedLife (simbol bursier M) a ajuns la o capitalizare record de 2,2 miliarde de lei după ce acţiunile s-au apreciat cu 46% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 162 de milioane de lei, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

Spre comparaţie, indicele principal BET, din componenţa căruia face parte, înregistrează un avans de 22,5% în aceeaşi perioadă. BET a atins în şedinţa de luni o valoare record de peste 12.000 de puncte.

Luni, la ora 15.45, acţiunile M se tranzacţionau la preţul de 16,35 de lei pe unitate, în urcare cu 3,5% faţă de şedinţa precedentă. De altfel, în ultimele cinci sesiuni, MedLife înregistrează o creştere de 17,6%, potrivit calculelor realizate de ZF.

Anterior, MedLife a atins pragul de 1 miliard de lei valoare bursieră la jumătatea lunii noiembrie 2020, după o “explozie” de 19% a preţului pe fondul unei posibile majorări de capital, prin acordarea de acţiuni gratuite, care ulterior s-a concretizat. Pe 16 noiembrie 2020, acţiunile ajungeau la un preţ de 47,1 lei pe acţiune la Bursa de Valori Bucureşti, maxim istoric.

Acţiunile M au avut un trend pozitiv şi ulterior corecţiei ex dividend de la finalul anului 2020, când preţul de referinţă a fost stabilit la 10,1 lei pe unitate.

În ultimele şase luni, creşterea MedLife este de 61,9%, în timp avansul din ultimul an este de 187,7%, ceea ce arată aproape o triplare a valorii, arată calculele ZF pe baza datelor de la BVB.

Grupul MedLife a încheiat primul trimestru al anului 2021 cu o cifră de afaceri consolidată de 337 mil. lei, în urcare cu 28% faţă de T1/2020, respectiv cu un profit net de 36,1 mil. lei, de aproape şase ori mai mare.

Pentru 2021, MedLife şi-a bugetat la nivel de grup afaceri de peste 1,2 mld. lei, în creştere cu 15% faţă de anul anterior, şi un profit net de peste 81 mil. lei, plus 30%.

Compania este deţinută în proporţie de 16,2% de Mihail Marcu, preşedinte CA şi CEO, în proporţie de 10,7% de Nicolae Marcu şi în proporţie de 14% de Mihaela Gabriela Cristescu, arată datele BVB.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.