Burse - Fonduri mutuale

Mark Mobius: Dolarul şi titlurile americane de stat, ancore ale comunităţii globale, se deteriorează

Mark Mobius: Dolarul şi titlurile americane de stat, ancore ale comunităţii globale, se deteriorează

Autor: Roxana Pricop

07.08.2011, 13:36 723

Mark Mobius, preşedintele executival grupului Templeton Emerging Markets, cu investiţii de 50miliarde de dolari pe pieţele emergente, a declarat pentru Reuterscă se aşteaptă la un grad ridicat de volatilitate şi nesiguranţă pepieţele financiare după decizia luată de agenţia de ratingS&P's de a reduce ratingul SUA.

Mobius a atras atenţia cărolul dolarului american ca ancoră pentru comunitatea globală deinvestitori a început să se deterioreze şi că valutele şi acţiuniledin pieţele emergente ar putea servi drept adăposturisigure.

"Reacţia iniţială va consta într-un gradridicat de incertitudine şi, implicit, de volatilitate, din momentce investitorii nu vor şti încotro să se îndrepte pentru siguranţă.În timpul crizei sub-prime, siguranţa era în dolari SUA şi întitluri de Trezorerie. Acum, această ancoră a comunităţii globalese deteriorează", a declarat pentru Reuters Mark Mobius, preşedinteexecutiv al Templeton Emerging Markets.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO